Onzekere periode voor zzp’ers gedurende coronacrisis

Er is volop aandacht voor het coronavirus in de media. Ook Intrados volgt deze ontwikkelingen. Zo zien we dat veel zzp’ers hard worden geraakt door de uitbraak van de coronacrisis. Hun inkomsten kelderen en opdrachten komen te vervallen.

Ook wij bij Intrados merken dat er veel onzekerheid heerst bij onze kandidaten. Vanuit de Rijksoverheid en de Belastingdienst zijn er verschillende maatregelen aangekondigd en deze zetten we hieronder voor jou op een rijtje:

Tijdelijke bijstandsregeling voor zzp’ers

De overheid neemt diverse maatregelen om ondernemers en zzp’ers te ondersteunen in deze tijden. Zo kunnen zzp’ers bij de gemeente een tijdelijke bijstandsregeling aanvragen. De overheid vult het inkomen voor drie maanden aan tot het sociaal minimum. Dat is – afhankelijk van inkomen en huishoudsamenstelling – maximaal € 1.500 netto per maand. Aangezien het geen lening is maar een gift, hoef je dit geld dus niet terug te betalen. Meer informatie? Ga naar de website van Rijksoverheid.

Uitstel van betaling aan de Belastingdienst

Dreigen er financiële problemen te ontstaan door de coronacrisis? Dan kun je bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen.

Verlaging van de invorderingsrente

Ben je als zzp’er niet in staat om de belasting op tijd te betalen? Normaal gesproken wordt er 4% invorderingsrente berekent als er niet op tijd betaald wordt. Deze rente heeft de Belastingdienst vanaf 23 maart verlaagd naar 0,01%. Ook heeft de Belastingdienst het tarief van de belastingrente tijdelijk verlaagd naar 0,01%. Deze rente rekent de Belastingdienst als je niet op tijd of voor het juiste bedrag aangifte heeft gedaan.

Meer informatie over uitstel van betaling en/of verlaging van de invorderingsrente? Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Wij zijn er voor al onze relaties

Intrados is gewoon bereikbaar zoals je van ons gewend bent! Heb je vragen of wil je overleggen? Neem contact met ons op, we staan voor je klaar.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————